Berjimba di Aquaria KLCC, Kuala Lumpur

13 Nov 2012 | Selasa
Hujung tahun ni memang banyak benor public holiday....pening gak pk ke mana lah arah tuju. asek duk umah jer, bosan gak kan....macam-macam destinasi nak terjah, tapi pk kan cuti sehari jer masa Deepavali itu hari, kene pilih lokasi yang dekat-dekat jer la....

terpacak rambut kupikir, lastly my hubby ajak ke Aquaria KLCC...memang tak pernah pegi walaupun dah lama bermastautin kat KeyEll.....hahahah...siannnn

otw ke KLCC...

hi Onnee...excited nak gi Aquaria KLCC...
snap skittt....(<____>)

berpinau jugak la cari Aquaria KLCC ni..mulanya ingatkan dalam shopping centre KLCC tu...siap masuk parking, ronda dalam 15 minit undergorund parking, dicaj RM 4 then keluar sebab tetiba rasa cam "memang salah masuk ni"...ahhahaha

then keluar parking, ronda tawaf KLCC...2x kau...
rupanya depan Impiana KLCC Hotel & Spa jerr..
aiiyyaaaakkkk....hurmmmm....

terus masuk parking, park kat luar jer....malas nak parking dalam...
#lega#

dah jupe, apa lagi ditunggu....seranggggggg

tengah Q beli tiket...ramai jugak time tu, almaklum la, public holiday

tiket masuk 
(blurrr jerrk,...hahahah..layannnn)

Dewasa RM 38.00
Kanak-kanak RM 28.00
Warga Emas RM 28.00

make sure korang tunjuk Mykad & Mykid utk dapat harga ni tau..
kalo tak, korang kene bayar harga ni

Dewasa RM 50.00
Kanak-kanak RM 40.00
Warga Emas RM 30.00

utk baby, FREE
of course Onnee dapat free entrance...
ontong wooo...

korang boleh refer website Aquaria KLCC kalo nak tahu lebih details...kat sini saya explain sikit-sikit sudeyyy..ehehhe

kekdah nak tentukan kategori tiket;

Kanak-kanak >> umur 3 tahun - 12 tahun 
umur 13 tahun tu, dah masuk kelas dewasa...hohohoho

Warga Emas >>> umur 60 tahun ke atas

Bayi >>> 2 tahun dan ke bawah..
so, time anak kita dalam kategori baby ni, bawak la ke Aquaria KLCC beratus kali pon tak per, jimattt....
kahkakhakah..

so, layan je la potret2 yang tak seberapa ni....tapi memang puas la masuk Aquaria KLCC ni..berbaloi dengan ongkos tiket tu....ngeeeeee

#sila layan...kalo bosan, tidor...ahakzzz#

first view, ikan yang beratus ekor dalam akuarium ni....
subhanallah, cantik...kalo dalam laut nih, konpem lagi cantik kan..

lawa weh...

tapi sayang, Onnee takut plak tengok ikan yang banyak ni..meremang bulu roma kot.....
alahai anakku, pesal ntah..hahahha

memang konpem kene bawak beratus kali, nak buang ketakutan melampau Onnee....
hohoho..
ke memang bebudak cam tu eyh...??

mak budak excited lebey....

smile vs serius

sian anak mama....
sume pon takutt...haishkkk..

kalo tak salah aku, ini lah kot ikan buaya..
sebab rupa lebih kurang boya jaaa....tapi ikan...
pening
#maaf kalo salah..ehhehe#



slow2 nak serasi dah tuu...hihihihi

cekcinya anak mama...hehehehe


tu dia , menguap..ngantuk dah ker??




blue lighting, tenang jer tengok pic ni....

dan banyakkk lagi la segala spesis haiwan laut yang ada kat Aquaria ni....
tak payah susah2 korang terjun laut nak tengok makhluk Allah ni....

ini saat yang paling ditunggu2.....lalu bawah ribuan penghuni laut....
bestttt...tapi tak byk snappy coz sekadar guna Galaxy Tab 7 Plus jer kan..
pic pon gelap kelabu asap.....
layannn je la yea..
hahahahahaha
#banyak rakam video je dalam ni...excited masa tengok dorang kasi ikan2 ni makan....#
korang pegi sendiri la, kalo saya citer jer, tak feellllll....


shark pun ada...
buat sup pon sodappp nihh..


takut..

takut lagi...

heppy family forever...
Mama + Onnee + Abah

selepas ni, ada lagi ...dan lagi....last korang akan jumpe, souvenier shop...
cam biasa, beli la something , tanda kenang-kenangan buat Onnee....

sukeeerrr...

sebelum nak tutup kitab, layan dlu pic my onnee yang baru jer cecah 12 bulan, pada 5 Nov lepas..
i luv u so much my laling..






#the end#


No comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa