Bayi Pra-Matang

kebelakangan ni sangat2 sibuk dengan tuntutan kerja hakiki..dan sebab tu jugaklah blog ni pun dah lame tak dijengah...hehhehe...

so hari ni sempat jugak curi-curi masa untuk bertapa di blog hari ni.......sejam dua pun jadi lah kan, janji saya dapat share sesuatu dengan semua pembaca blog ni.....

semua ibu bapa mahu anak-anak sihat, cerdik dan pintar...semua mengharapkan anak berjaya dunia akhirat..nak anak jadi insan soleh dan solehah..ye tak?? ke ada ibu bapa yang tak ambik kesah?? apa nak jadi, jadi lerrr.,..lantak ko laaahh..ahhaha....ade ker?? rasanya tak der kan......

kalo ditenung, direnung muka anak, kesiannn jer tengok...tambah lagi kalo kita tak dapat berikan yang terbaik untuk anak,...boleh mengalir air mata wooo.....memang touching gilerr....
saya sebagai ibu, akan berusaha sedaya upaya berikan yang terbaik untuk anak...berkorban apa saja...masa dan tenaga demi dia.....in sya Allah...macam2 perancangan dah saya aturkan ,,anda bagaimana??? 

sebut pasal pengorbanan ni, saya nak kongsikan satu kisah benar...
bukan bermakna ambik suplemen Shaklee, konpem anak sihat sejahtera..
ini hanyalah usaha kecil kita untuk mencegah..
kan mencegah lebih baik dari mengubati...
atau kita nak biarkan ajer penyakit tu datang menjengah...??
tepuk dada, tanya akal...
jika sesuatu itu boleh mendatangkan manfaat kepada kita, why not kita mencuba dan terus mencuba...

jom lah kita tengok kisah ibu ini yang melahirkan bayi pra-matang..
_____________________________________________

Perkogsian dari seorang ibu yang melahirkan bayi pada usia kandungan 7 bulan (31 weeks) >> bayi pramatang dengan berat 1.85kg jer..
setelah 2 bulan lebih, barulah bayinya dibenarkan keluar hospital...
boleh tengok gambar di bawah, sebelah kiri...
gambar kanan, bayinya berumur 3 bulan lebih, selepas sebulan keluar dari hospital dan ibunya mengambil suplemen Shaklee iaitu ;
Vitalea
B-Complex
Vitamin C
Alfalfa Complex
+
ESP Soy Protein Isolate Powder
+
Lecithin


selepas 7 bulan..




tak der perkataan yang boleh dikatakan kecuali dengan ucapan syukur kepadaNya..
atas izinNya jua, kesihatan milik kita selagi kita berusaha tanpa jemu....
Alhamdulillah....
semoga baby Fahim menjadi anak yang soleh dan sihat sejahtera hendaknya,..In Sha Allah

No comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa