Penyakit Kaki Tangan Dan Mulut ( HFMD) Beransur Sembuh


Alhamdulillah, sejak saya kenal dengan produk Shaklee, banyak ilmu yang saya dapat dari pembacaan dan pengalaman pengguna Shaklee....dan Alhamdulillah, sebab anak saya bebas dari penyakit-penyakit , setakat ini.....masa-masa akan datang, kita tidak tahu apa yang akan berlaku kann....semuanya ketentuan Alla s.w.t
jadi, saya lebih suka mencegah sebelum terkena...Meal Shakes, Chewable Vitamin C dan Omega Guard adalah antara vitamin yang saya beri kepada anak saya, untuk memastikan dia kekal sihat, in shaa Allah. (^______^)

Berbicara perihal anak, memang mengusik jiwa keibuan kan...ibu mana yang tak sayang anak, ye tak?? ok, berbalik kepada topik yang saya nak share dengan ibu bapa semua, HFMD,...bagi sesetengah orang, termasuk saya sendiri, pertama kali dengar istilah ini...tapi penyakit kaki tangan dan mulut, ya sume orang tahu kan......

HFMD disebabkan enterovirus, sejenis virus yang wujud dalam usus manusia. EV71 adalah antara enterovirus yang paling berbahaya. Bila dijangkiti HFMD, pesakit akan mengalami demam dengan suhu 39 darjah ke atas.

Penyakit ini juga biasanya menjangkiti kanak-kanak yang berumur di antara dua minggu hingga tiga tahun. Ini kerana kanak-kanak mempunyai daya tahan badan yang lemah dan mudah dijangkiti berbanding orang dewasa.
Tapi tak bermakna, orang dewasa tidak berisiko dijangkiti HFMD apatah lagi jika mereka mempunyai sistem imun yang tidak kuat. ( tingkatkan sistem imun dengan Nutriferon )

Penting untuk kita tahu, HFMD boleh berjangkit melalui sentuhan, batuk , bersin dan menyentuh apa saja permukaan yang ada virus ini. Paling penting, jaga kebersihan..kerap basuh tangan.

Ini pula, sharing daripada consumer produk Shaklee....anak beliau mengalami HFMD dan beliau beri Meal Shakes dan ESP....suka saya ingatkan, produk Shaklee bukan untuk merawat atau menyembuhkan...hanya mencuba je yea...hasilnya, doa dan tawakal kepada yang Maha Kuasa...in shaa Allah....




Salam..nak share pasal Mealshakes dan Esp..

Kulit Wafa lepas HFMD,banyak yang menggelupas dan salin baru,alhamdulillah sepanjang HFMD saya bagi MEALSHAKES dan ESP shja,doc ada bg multivitamin dan ubat gatal untuk diminum jgk,tapi saya tak bg pon kat wafa,hihi..

sbb MEALSHAKES dah sedia terkandung multivitamin dan mineral yang diperlukan wafa..lagipon kandungan protein dalam MEALSHAKES dan ESP bantu cepatkan proses pemulihan kulit wafa,alhamdulillah..seelsema wafa pon cepat sembuh sekarang..sesudu sehari MEALSHAKES dan sedikit ESP bantu sihatkan wafa setiap hari..#sangat in love dgn Shaklee.

Dos pengambilan berbeza-beza mengikut umur...dapatkan free consultation daripada saya sebelum anda memilih untuk menggunakan produk Shaklee...

Sheetah : Whatsapp|LINE: 019-3121609 
SMS : 017-9005898
Emel : sheetah82@yahoo.com

DISCLAIMER 1#
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.
DISCLAIMER 2#
Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pambacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.

No comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa