Performance Drink Shaklee ~minuman isotonik, minuman tenaga, minuman sukan

Performance Drink
(minuman isotonik)

PD ni dalam bentuk serbuk orange, so bancuh dengan air sejuk 
atau air suam atau pon dengan air ais

Saya suka minuman isotonik yang "satu" tu...memang sedap dan manis..tambah lagi kalo minum yang sejuk tu, perghhhh memang sedap je masuk tekak kan....minuman yang "satu" tu jugak disyorkan doktor kalo demam, dehydrated, kene denggi dan sewaktu dengannya ...tapi kadar kemanisan dia tu, saya rasa tak sesuai utk orang yang ada kencing manis....
tak per, jangan risau..ada cara lain yang lebih selamat utk anda......
bukan jer utk pesakit kencing manis, semua orang pun boleh minum Performance Drink ni....
atlet sukan amat disyorkan bagi kekalkan momentum..kurang haus..kurang penat...

Siapa lagi yang sesuai minum Performance Drink??
  • ibu menyusu yang sedang berpuasa 
  • pekerja yang selalu kerja di luar pejabat dalam keadaan panas terik matahari
  • atlet : orang yang bersukan, tak kira apa sahaja sukan walaupun setakat berjoging jer....suami saya peminat setia PD ni...dia akan minum sebelum main bola dan selepas main boleh..tahan lama katanya...lambat pancit...kalo tak, cepat jer nak stop sebab penat...
  • orang yang berpuasa (ambik semasa sahur dan berbuka puasa)
  • orang yang akan menjalani pembedahan dan selepas pembedahan
  • orang yang mengalami dehydrated 
  • kanak-kanak demam, cirit birit dan muntah, air kurang dalam badan, so tambah dengan PD
  • orang yang nak mengerjakan umrah dan haji di Mekah
  • orang yang kene demam denggi, gantikan dengan PD berbanding 100Plus yang manis
  • orang yang tiada selera makan
Kenapa Performance Drink ni sesuai utk  mereka??
  • meningkatkan daya ketahanan badan : beri tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, gantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, tingkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh
  • membekal tenaga & daya ketahanan fizikal : PD mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalm tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. PD mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan cloride. PD juga dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang dalam kerja harian
  • mencegah penyahhidratan : kurangkan kehausan, cegah penyahhidratan, melembapkan kulit dan kelihatan muda
  • kekalkan paras gula (sesuai utk orang diabetes kan) : terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot


No comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa