Sijil Halal 2013

Ok, ini adalah sijil halal Shaklee bagi tahun 2013. Setiap tahun sijil halal ini akan diperbaharui. Ramai juga yang masih meragui kehalalan produk Shaklee hanya disebabkan ia adalah produk dari luar negara.

Produk luar negara (semua jenama) , sememangnya tidak ada tanda halal pada botol kerana ia dibungkus (packaging) di luar negara. Untuk masuk ke Malaysia, hanya perlukan sijil halal yang disahkan oleh negara itu sendiri yang mana badan Islam tersebut diiktiraf oleh Jabatan Agama Islam Malaysia (JAKIM). So, anda boleh semak kat link ini, mana-mana badan islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. 



Ini sijil yang dikeluarkan oleh pihak Islamic services of America, sebuah badan Islam di Amerika Syarikat. maklumat tentang ISA ;



Sijil ni original yea, tak der istilah edit. Kalau masih ragu-ragu jugak, anda boleh ke Home Office Shaklee terus dan minta tengok sendiri kesahihan sijil ini. Bagi syarikat nutrisi Shaklee yang telah bertapak selama lebih 50 tahun, isu ini adalah isu yang perlu dititikberatkan. 

Shaklee Malaysia Home Office
Shaklee Products (M) Sdn Bhd

A-3A-02, Empire Tower

Empire Subang 

Jalan SS16/1

47500 Subang Jaya

Selangor Darul Ehsan.

Tel : 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199 (Customer Service)


Business Hours
Monday to Saturday: 10:00 a.m. to 7:00 p.m.



Contact Person

Catherine Chai, 

Assistant Customer Service Manager
Website Shaklee : www.shaklee.com.my

Soalan femes : kenapa tak tampal tanda halal kat setiap botol?? 
Ini jawapanya ;
"Shaklee di yakini HALAL. Sijil HALAL dikeluarkan oleh Jabantan Agama Islam US (ISA) dan ada sijil terbaru 2013. Dekat botol takde logo halal sebab sijil dah dikeluarkan. So dalam sijil dah list down all the product with HALAL CERTIFICATION."
Lagi satu isu yang berbangkit nape takde logo HALAL JAKIM.
"JAKIM hanya keluarkan sijil/logo HALAL untuk produk yang dihasilkan di dalam MALAYSIA sahaja. Untuk keluarkan sijil/logo HALAL tu pihak JAKIM perlu pegi ke premis2 yang keluarkan produk tersebut. Ada bnyk lagi premis yang mintak di sahkan HALAL kat MALAYSIA ni masih dalam queue. Adakah JAKIM akan ke US untuk menentukan sah HALAL produk SHAKLEE? So kite serahkan kepada badan berwajib di sana untuk mengeluarkan sijil HALAL ni. Diorang pun sangat particular bab HALAL. Once dah kata HALAL tapi in case tak HALAL, company pengeluar boleh di saman juta2 dolar tau.. Shaklee sendiri apply HALAL ni in group.. tu sebab keluar sijil. Kalau kita tgk produk2 lain yang dijual kat farmasi pun takde cop HALAL."
Lagi isu halal Shaklee...


Okey, harap entry ini dapat membantu anda untuk lebih yak in dan tidak was-was menggunakan produk Shaklee. Saya sebagai pengedar dan juga pengguna tegar, yakin 100% Shaklee adalah HALAL, SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI dan saya ingin berkongsi kebaikannya dengan semua orang islam di luar sana. Tak bermaksud saya mengagungkan produk luar, tetapi tak salah kan kalo yang baik kita ambil. Makanan-makanan Sunnah juga tetap saya amalkan. Tiada isu produk sunnah ke apa..yang baik kita ambik, yang tak bagus....tinggalkan lah..jangan ikut pulak, kann...

Sebarang kemusykilan dan nak tahu info lebih lanjut tentang nutrisi/produk SHAKLEE, jangan segan silu untuk hubungi saya yea. Setiap pembelian di honeyonnee.com , anda layak mendapat free consultation berterusan after sale services, jadual pengambilan vitamin dan tips-tips kesihatan bersama Shaklee.

Mashitah Mamat
019.312 1609
sheetah82@yahoo.com
www.honeyonnee.com

No comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa