Dress Muslimah Elegan & Sofistikated

betul ker istilah sofistikated ni..hahahahaha..belasahhh laahh, janji nampak havoc jer tajuk entry haku.....ekkekekeke

Semalam ada pegi Jalan Tengku Abdul Rahman (TAR), memang nak cari baju raya untuk famili.....baju melayu, senang jer nak cari, sebab pi mai, pi mai, design sama, kaler lebih kurang, 10 tahun dulu pon, design cam tu la jugak..ehehhehehe....
tapi ladies outfit, berubah-ubah, macam-macam design......
jenuhh jugak la menepek setiap kedai, memang susah nak cari design yang elegen & sofistikated....
( kelasss bahasa ko nyahh....)

tapi murah....
haaaaaa, jangan nak cakap aku sembarangan...
nak design lawa, high quality, tapi nak murah...hahahah
sebab memang ada, online shop sahaja...saya pernah beli 
sehelai dress dari Rana Aswad ~ Rana Signorina
memang sangat puas hati 
material, design & cutting memang memenuhi citarasa saya....
saya pilih BLACK....
hanya RM 159.00 ...
murah kannnn....so, memang mampu milik....







kat Jalan TAR plak, yang ada pun design lebih kurang sama cam tahun lepas...apa yang aku nampak cam berbeza sikit, ada "peplum" ..ok, memang cantik dipakai..tapi aku tak suka plak design baju nya yang singkat, menampatkan montot....ehhehehehe....

jubah & abaya, sama jer..
& satu lagi, kurung moden , penuh manik dan pearl...
harga pun cecah RM 220 sepasang
tapi dia punya design memang cantik la kan...
pearl & manik penuh kat tangan dan baju...

design ni dah biasa, so tahun ni nak ada perubahan sikit...
paling best pon, dress laaaa kann..

tema raya tahun ni, aku dah decide dengan husband, nak kaler purple...
so, dapat la beli sehelai dress dari KZNABIHAH

cantik tak?? heheheheheh...
okes, yang buat aku tertarik nak beli ni, sebab boleh request , khas utk breastfeeding mom
cuma tambah RM 10 jer...
so, total sepasang termasuk postage, hanya RM 156
murah tak ??? 
murah kan..kan..kan.....

eyhhh, takkan raya pertama jer ada baju baru, raya ke-2 pun, nk gak baju baru...ehehhehe
so, aku pilih dress kaler merah...dari MUSLIMAH ATTIRE



pssssttttt : sebenarnya baru je PM order...lom confirm lagi....adeiiiii
hope dapat la design ni yang memang cun melecun...
meriah iolsssss raya tahun ni...ahakzzzzz...

okes, kenapa aku suka dress ni???
sebab utama ( copy paste dari FB Muslimah Attire )

Description: 

**Bahagian lengan stretchable cuff, kemas dan mudah di tarik keatas ketika berwuduk
**Bahagian dada (open front) di kemasi dengan butang untuk kemudahan ibu menyusu


okesss, aku tahu ada gak yang fobia kan nak shopping online sebab pernah "terkena"..
aku pernah jugak...lain yang kita expect, tapi lain plak yang tiba kat tangan
so, sebagai pembeli online, kita harus berani tanggung risiko...

opssss, tapi aku punya produk dijamin original dan berkualiti, mai terus dari stokis yea..takder tiruan punya...
dijamin anda akan berpuas hati dengan urusan jual beli dengan saya...
(iklan jap...kahkahkahkaahkhak)

apa pun, anda harus pandai dan selidik dulu setiap online shop yang anda berminat untuk buat urusan jual beli....tengok feedback daripada customer dorang.....

In Sha Allah, jika pandai menilai, hasilnya pasti manis....tidak perlu mendengar rungutan pihak ketiga...
lain orang, lain citarasa....

wallahualam....

# selamat ber copink raya #

see u next entry..

4 comments

  1. Let them know they're incorrect to state whenever you didn't you stated something.

    You've to repay the amount within a couple of months.
    In Cyndia sources, next step is always to add repo.bingner.com.



    Also visit my web-site - download iFaith ()

    ReplyDelete
  2. "あなたは男が住んでいる?"




    「ああ、今日は.モンクレール ダウンベスト.....ありがとうございます。 "




    蘇清は感謝を開く前に、ugg 店舗一瞬ためらった。




    「それは私を検討した方がよい、あなたはゴールドマスターを見つけていないようだ。 "




    地獄の第八レベルに急落の蘇清の顔が突然暗く、シャネル ファンデーション右Sevyan印象、彼にこのだと思う方法をもたらすのだろうか?



    Here is my blog モンクレール アウトレット

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing. Nak shopping juga :)

    ReplyDelete

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa