Carotomax: Pengalaman suami Kak Ayu yang diagnose as early stage of thyroid cancer..


Kita ikuti pengalaman pengguna Carotomax yang didiagnos menghidap kanser tiroid
Carotomax. Jarang sekali saya bercerita tentang ini kerana saya sendiri tiada pengalaman mengambil supplemen ini.  Tetapi ofismate saya, Kak Ayu (ni memang kamceng giller sebab duduk sebelah2 je ka ofis..hehe) bercerita pada saya tentang suaminya ada thyroid..pernah ada seorang senior saya masa belajar di Uk dulu diagnosed thyroid cancer..tapi senior saya tu not sure stage berapa, tapi ade buat chemo 2-3 kali..sebenarnya, chemo ni bukanlah mematikan sel-sel cancer tu habis-habisan tetapi chemo ni ibarat 'tidurkan' sekejap sel-sel cancer tadi dari terlalu aktif dan merebak ke tempat-tempat lain..nway, back to our stories, Kak Ayu ni seorang isteri yang penyayang, baik dan taat pada suami..ape sahaja suaminya hendak makan, beliau akan masakkan dan usahakan cari bahan-bahan untuk memasak..dari ceritanya setiap hari, Kak Ayu betul-betul memegang amanah arwah ibu mertua beliau supaya menjaga suaminya baik-baik..respek giller saya pada Kak Ayu..selalu borak nak masak ape untuk anak-anak dan suami..ke mana suami beliau temankan..inshaALLAH saya juga mahu mencontohi dan ikut macam Kak Ayu..so, beliau selalu ceritakan teman suaminya ke klinik nak check-up sakit kat leher..itu mula-mula yang beliau bagitau pada saya..lama-kelamaan, saya tanya sakit ape..? beliau kata 'thyroid'.. terus saya tanya 'cancer ke?' lalu beliau mengangguk perlahan..tapi beliau kata early stage detection..sebab kakak ipar beliau juga meninggal dunia kerana breast cancer..so, beliau ambil langkah awal untuk cuba merawat suaminya..
Lalu beliau bertanyakan tentang supplemen yang boleh merawat cancer or supplemen untuk pesakit2 cancer..saya syorkan vivix, tetapi beliau mempunyai kekangan bajet..jadinya beliau tanyakan tentang Carotomax..yes, yang itu beliau mampu katanya..dah 2 bulan suami beliau mengambil Carotomax ni, dan ini cerita Kak Ayu..
" Mula-mula ambil tu tak nampak ape-ape perubahan sangat, cuma lepas seminggu makan, tempat yang detect cancer tu membengkak tapi tak sakit..bengkak sangat..satu malam bengkak..pagi dalam kol 10 tadi akak call, baru abang kata tak bengkak dah..tapi takde pendarahan atau ape-ape yang pelik..taktau kenapa bengkak sangat tapi yang herannya tak sakit lak..so, hari Isnin lepas gi jumpa doktor, buat check-up doktor kata takde ape2 perubahan pada thyroid tu..maksudnya tak merebak dan tak mengecut..mungkin kena teruskan makan carotomax tu lagi.."
InshaALLAH, akan ada perubahan nanti jika Kak Ayu dan suaminya terus istiqamah..Memang carotomax is not powerful as Vivix, tapi pada saya kesan juga cepat.
Credit Testimoni dari blog UmmiIrfan

Info lanjut tentang Carotomax, boleh klik LINK INI

Sebarang kemusykilan atau nak tahu info lebih lanjut tentang nutrisi/produk SHAKLEE, jangan segan silu untuk hubungi saya yea. Setiap pembelian di honeyonnee.com , anda layak mendapat free consultation berterusan after sale services, jadual pengambilan vitamin dan tips-tips kesihatan bersama Shaklee.

Nota : Daftar keahlian Shaklee sekarang dengan yuran keahlian serendah RM 65 (seumur hidup) untuk menikmati 20% penjimatan harga produk. Hubungi saya untuk maklumat lanjut. (^_^)


Mashitah Mamat
019.312 1609
sheetah82@yahoo.com
www.honeyonnee.com

No comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa