Bercuti Di Pulau Pangkor

sesekali jom rehatkan minda ..
santai-santai bersama keluarga tercinta,....

bagi saya, ini kali ke-2 trip ke P.Pangkor
kali pertama dulu bersama-sama kawan-kawan
kali nih bersama keluarga, lain sikit lah pengalamannya, sama-sama seronok..heheheheh


#flashback#
kali pertama saya ke P.Pangkor pada tahun 2003, lebih kurang 10 tahun yang lepass..wowww, baru saya perasan....dah lama gilerrr kannn...^__^
that time, bersama kengkawan politeknik....dan masih muda belia lagi..hahaha
masing2 tengah study , so pengangkutan kitorang, of course la nek bus jerkkk...
kitorang gerak dari KL, ..tiket RM 15 jer tauu....murah kan
skang, tak tahu dah bape hengget tiket ke sana...
(dunia semakin majuuu...)

dah, stop flashback kisah lama...hahaha
balik ke realiti...

 Day 1
utk 2nd trip ni, bersama keluarga..lebih bermakna kann...
bersama anak dan suami.....
hahahah, rasa cam tak percaya dah ada anak dan suami...( baru sedor dirii...)
kitorang gerak dari KL lebih kurang 11.00 pagi...
dan sampai ke jeti Lumut, dalam 3.00 petang cam tu...
masuk jalan kampung..
exit tol Slim River..
kalo sesape yang tak biasa ngan jalan ni, jangan cuba2 try masuk kay..
ada gak yang makan buah langsat nanti..hehehe
kitorang pon follow kawan jerrr...
so, layannzzzzz...


sampai di jeti Lumut, nak kene beli tiket feri dulu
disebabkan perut pon sedap ja duk berdondang sayang, lepaking sambil makan2 dlu kt jeti..
so, ambik tiket 4.30 petang

kaunter tiket


dan macam tak percaya tiket ke pulau cuma RM 10 , pergi dan balik
woowwwwiiii...awesome !!
lepas ni boleh bawak mak ayah adek-badek datang reramai....

tiket kanak2??? free ja..tapi sy tak pasti sampai umur bape jer...

tiket feri free utk dorang ni...



Auni (1 tahun 2 bulan ) 

disebabkan tiket feri ni guna utk pergi dan bali, make sure korang simpan leklok eyh
jangan plak lupa diri bila nampak pantai cantik terbentang tuu..
hahaha


excited nya nak nek ferii.....
Auni konpem suke nek feri kannn...
tapiii...

nangis2 tak senang duduk, cuak dgr enjin feri yg maha kuat..adehhh

sabor Auni...
20 minit jer kita nek feri nih....
**pesal kuat sangat bunyi enjin feri nih !!

dah sampaiiii..yeyehhhh

welcome to Pangkor Island

so, nak ke Rumah Rehat Horizon
( dah siap booking by someone...)
kami nek teksi van ( apa nak panggil eyh..belasah jerr) , pink kalerr gitu...
tambang ke sana RM 20 utk sehala
dalam 7km cam tu kot....
( memang failed bab2 agak jarak nih....hahaha)




Rumah Rehat Horizon
** disebabkan kami last minute planning, so sambar jer apa yg ada..ahah..
tapi agak selesa dan murah kalo datang reramai
1 bilik gueen bed + tilam extra tanpa katil RM 135/night
1 bilik queen bed + 2 tilam extra tanpa katil RM 150/night

dan yang best, rumah rehat ni betul2 menghadap laut tau..
so, bangun pepagi tu, terus gi terjun laut ...
(^_____^)

segala kemudahan ada..
mini market
food court
sewa motosikal dan sewa kereta utk ronda pulau
boleh jugak nek ja van pink tu...

dah siap check-in, 
apa lagi tunggu.....jom serangggg !!
laut Pangkor...cantik gilersss ..




video

Auni & Abah jalan-jalan makan angin 
mama jalan kat depan, sebab nak ambik gambar Auni
Auni jalan laju sangat....tercungap2 mama lari tau !!

ok, nak tahu kat mana kami lepaking & tempat yg sangat2 bersih, cantik dan tak bape ramai orang..
tungguuuu next entry kay...
stay with me...
adios...

Day 2

disebabkan bercuti dengan bebudak, so mak ayah kene lah ikut waktu tidur dorang..nak tak nak, kene lah tunggu budak tecik nih sedor dari beradu dulu......
hampir tengahari jugak laa wehhh....
mula-mula, cari makan dulu..perut dah mintak diisi kann....
mana syiok nak main laut dnegan perut kosong
jommmm brunch......



dah konyang soghu, masing-masing pun dah segar bugar..apa lagi nak tungguu....


budak tecik takut giler ngan laut yang cantik itew, mama terpaksa teman ajer Onnee main pasir kat tepi-tepi ..
haihhhh, sabor aje laaaa
menangesss dalam hati weiiiii
frust mama tau tak dapat mandi lautt....huwaaaarrrrrrrr



layan laahh gambar-gambar budak selebet nih...
penakut betull...entah apa yg ditakutkan sangat pun, mama pun tak fahammm....
hahahahaha

2 comments

  1. salam,

    #flashback# ko betul2 memusingkan memori dalam otak aku.....hahahaha....
    aik!!!...anak ko takut air???....dugung tu species daratan ker?????....hihhihihihi...
    berlari-lari tatkala dikejar ' mak gajah'......hihihihi

    ReplyDelete

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa