Bayi Berjalan Umur Berapa?



7 Jan 2015 : terkejut mama bila tengok Humayraa dah boleh bangun beridiri..pitammsss ! 

"Dia akan belajar duduk, meniarap dan merangkaksebelum boleh menarik dirinya naik dan berdiri pada sekitar usia lapan bulan."

Apabila bayi anda berusia lima bulan, jika anda memegangnya dengan kakinya tersentuh paha anda, dia akan terenjut-enjut turun naik. Mengenjut-enjut akan menjadi aktiviti kegemarannya untuk beberapa bulan yang akan datang. Otot kaki bayi anda akan terus berkembang sewaktu dia belajar meniarap,duduk dan merangkak. 

"Pada sekitar usia lapan bulan, bayi anda akan menarik dirinya naik untuk berdiri sambil berpegang pada perabot. Jika anda sandarkannya bersebelahan sofa, dia akan berpaut pada sofa sekuat-kuat hatinya"

Petikan: BabyCenter

Bila baca artikel ni, macam pelik jugak sebab Humayraa dah boleh bangun berdiri sambil berpaut seawal umur 7 bulan......Yang pasti, dia belum pon merangkak dan belum boleh duduk ...advance pulak si Humayraa nih........
Normal ke tak normal ni?? Hahaahha....

12 Jan 2015 : kaki dah makin kuat 

12 Jan 2015 : siap boleh pusing-pusing pulak ! 

Syabas sayang....mama tahu anak mama memang kuat....kan mama makan vitamin prenatal Shaklee semasa mengandungkan Humayraa dulu... Hihihihihihi...


Mama doakan anak2 mama sihat sentiasa dan dilindungi Allah s.w.t setiap masa....amin!


8 comments

  1. memang kalau ni doc classified baby advance.. heeee.. sebab ritu ada tanya paed, my baby dah 1 year x jalan lg... dia kata normal laa..kalau cepat kite panggil advance..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo....baby advance...ehhehehehe.... tq dear for ur info

      Delete
  2. saya rasa anak puan ni advance... jangan bimbang... takder nya yg abnormal... yg dicerita kan artikel tu adalah yg biasa biasa dalam peratusan yg tinggi... takder apa yg perlu dibimbangkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.....terkejut jugak, sebab kakak dia x camni.... terima kasih (^__^)

      Delete
  3. semoga bs cept berjalan makcik :)

    ReplyDelete
  4. Insha Allah...dh berjalan nnt tak reti nk duduk pula..

    ReplyDelete

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa