Part 2 : Buat Persediaan Kelengkapan Umrah & Istanbul Untuk Ayah

Assalamualaikum....


seminggu sebelum ayah nak bertolak ke Istanbul, dr Kelantan , turun Putrajaya dan lepak sini dulu ..sambil2 tu pegi shopping brg keperluan yg ayah nak kene bawak ke sana..........

Subhanallah, satu perasaan yang sukar digambarkan bila dapat membahagiakn seorang ayah dengan hasil titik peluh kita, seorang anak....dan saya syukur, kerana dipertemukan dengan biznes sehebat biz Shaklee ni....... Allah memberi rezeki kpd ayah utk buat umrah melalui Shaklee.....thanx Allah...thanx Shaklee..thanx jugak utk mentor2 saya yg tak pernah jemu membimbing saya , from ZERO to HERO...MasyaAllah...

saya dan 7 adik yg lain, semua pakat berkumpul ramai2..semua nak hantar ayah ke KLIA...punya la seronok dan excited..hehehehe..

nak cari beberapa lagi kelengkapan utk ayah buat umrah....dari sumber yg dipercayai, biasanya Mydin yg ada jual brg2 umrah...one stop centre..so, tak susah2 pegi byk2 kedai kan..senang borong kat Mydin aje.....last2, kitorang decide nak ke Mydin USJ.......pegi weekdays, so tak ramai org sgt..senang la sikit nak meilih barang kan.....

nilah wajah2 kesayanganku, ayah, mak, Hakim & Ayu..... 
 muka excited je sume..hahahhaha... 
tak sangka, besar jugak Mydin USJ ni rupanya...no wonder la selalu orang duk sebut Mydin USJ....
pestime saya sampai tau..tu yg agak cam ...........errmmmm... kikiki
walaupun kitorang pegi pada hari bekerja, tapi agak susah nak dapatkan parking..tak tahulah apa masalahnya....
sebab org ramai atau car park terhad atau.........
whatever...as long as kitorang dpt jugak parking..tak der la balik bodo je kan...hikhikhikhik....


okesss, shopping time..... !!!

Cari Barang Keperluan Umrah


pilih...pilih...menantu yg baik..tlg entertain pak mentua..hihihihi... tq B...

Antara barang yg nak cari untuk ayah :
  • seluar tebal coz nk ke Istanbul yg tengah sejuk skang ni...
  • t-shirt baru...
  • kasut yg selesa
  • stoking tebal
  • mask 
  • glove
  • selipar 
  • long john ( beli kat Alamanda..sebab kt Mydin tak ada yg sesuai)
  • travel adaptor
  • pakaian dalam (singlet putih, siap poket kt depan)
  • sweater 
  • botol air (kecik je..senang nak bancuh Performance Drink dan bawak ke hulu ke hilir)

apa lagi yang nak beli ni?? hihihi... sempt lagi tu ha bergmbr dalam kedai org...


Dah selesai?? jom kita ke Bangi lak..makan besar...saje bawak mak ayah pegi makan kat Ana Ikan Bakar Petai....enjoy ...Alhamdulillah, happy tgk mak ayah adik2 happy..... 

Makan Besar di Ana Ikan Bakar Petai, Bangi










saya suka jugak makan kat ana ikan bakar petai ni...tp bukan sebab ikan bakar dia...sebab, udang butter prawn dia yg menawan kalbu...siyes, sgt2 sedap.....kalo ikan bakar tu, ada tempat yg lebih sedap dr restoran ni......hehehehehhe..

3 pic ni je yg sempat aku snap...selebihnya, MAKAN dengan rakus !!!! hahhaha....

antara menu yg kitorang order, yg sedap di tekak kami,

  • butter prawn basah
  • lala berkuah 9 sorry, tak tahu apa nama dia...)
  • sotong masak merah
  • ikan bakar petai (ikan merah dan siakap kot..lupa lak...)
  • sup tulang ( utk si Onnee..) 
  • kailan ikan masin
  • jus oren dan epal 
  • nasi putih utk 13 org makan



Jumlah : RM 350.00 .....berbaloi2......udang fresh dan besar.....sy rasa spesis udang harimau kot..hihihi.....

dah  bayar ? dah kenyang ? jom balik......


No comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa