Tabung Aidilfitri 2016

Syawal 2015 baru je nak menjengah minggu ke-2, aku dah sibuk dengan tabung Aidilfitri 2016....... tapi tak per, boleh start awal...aku nak kongsi dengan kawan-kawan semua, cara nak elak 'sakit kepala' atau 'kering' menjelang musim raya....ini pun aku dapat idea dari salah seorang donwlines Shaklee aku yang share tips nih...

kalau sesiapa yang dah buat, bagus lah...aku je baru nak start...kesiannnn..tapi tak pe, better late than never...kannnnnnnn !!!

aku recycle tong ESP shaklee je untuk buat projek aku ni...jimattt...

"TABUNG AIDILFITRI 2016"

tulis siap-siap tarikh bila 1 Ramadan & 1 Syawal...supaya kita sentiasa ingat...

ikut kalendar, 1 Ramadan 1437 jatuh pada 6 Jun 2016 dan 1 Syawal 1437 , jatuh pada 6 Julai 2016.

jangan lupa, tampal kat tabung tu, supaya bila tengok je, tak lupa untuk masukkan duit.....

terpulang apa saja tujuan yang anda nak buat dengan duit tabungan nih...untuk aku, aku nak buat untuk sedekah di bulan Ramadan (pahala banyak dari bulan biasa, katanyaaaa...hihihihi) dan duit raya bebudak.

duit yang aku simpan setakat ni, not RM5 dan not RM10 yang baru dan masih elok....



makanya, bila raya tahun depan, tak der la susah2 dah aku tukar kat bank......

nah belanja gambar tabung tong ESPshaklee aku aka TABUNG AIDILFITRI 2016....




TABUNG AIDILFITRI 2016

1 RAMADAN 1437H : 06/06/2016
1 SYAWAL 1437H : 06/07/2016


8 comments

  1. nk buat gak la..tq bg idea..

    ReplyDelete
  2. saya pun suka buat tabung macam ni..tapi setakat ni tengah masukkan duit dlm tabung utk taska dan travel..nanti boleh buat utk raya pula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psl..sebelum ni, tabung lain..tak pernah wat tabung duit raya...ni baru nak start buat..hihihii....

      kita tengok, berapa boleh dapat menjelang raya next year..hahahahaha.

      Delete
  3. Wah...kene buat juga ni...sebagai persediaan awal..

    ReplyDelete
  4. Wah...kene buat juga ni...sebagai persediaan awal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh, jom sama-sama buat...(^__^)

      Delete
  5. Nice tips.. Sentiasa menabung setiap hari..

    ReplyDelete

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa