Anak Adalah Anugerah, Amanah & Ujian Daripada Allah s.w.t !!



saya ada 2 org anak...2-2 gugurl...

so,far senang nak jaga kalau bab kesihatan nih..Alhamdulillah, anugerah Allah.....

dua2 amanah Allah ni, sy bg protection ... ~ suplemen

1 set ni, jimat setahun utk 2 orang..

Auni, Meal Shakes 1/2 sudu teh 1x sehari je buh dalam susu dia.
Omega 1 biji , 1x sehari, tu pun dlm seminggu 2,3x je bagi...

multivitamin pulak, bg 1bj je sehari.tu pon 2,3x je seminggu....kene sorok2 baik punya dalam peti ais supaya dia tak boleh ambik sendiri...kalo tak, mau nya sebotol sehari dia balun..sedap bebenor gamaknya !!

chewable vitamin c, pon sama...
kasi Auni bila ada hari yang tak beri dia multivitamin...selang seli.....takkan nak bagi semuaaa serentakk kan..hehehee..

budak2 ni, x pyh bg banyak2....cukup sekadar prevention je..bg peluang kat antibodi dia utk bertindak sendiri....kihkihkihkih...

sama la Humayraa ni haaa...since dia baru je cecah umur setahun, saya kasi dia Meal Shakes & minyak ikan je..Meal Shakes sy bg sikit, ujung2 sudu teh je, msk dlm susu mama(dia still bf lagi..x campur susu formula).........
minyak ikan lak, saya picitkan sedikit masuk dalam bubur nasi atau puri yang dah siap msk...picit sikit je dah..sebab dia kecik lagi...so, sebijik minyak ikan tu, boleh la 3,4x picit...
kasi 1x sehari je dah cukup....kecik lagi kan...

minyak ikan ni nk bg sel2 berhubung..ngeh..ngeh...

of course for their brain & eye.... !!!

mak pak mana yg tak nak anak dia bijak genius kannnnn.....

korang pun mesti nak anak2 yang sihat dan bijak jugak,....betul tak?..betul tak?..heheehehe

wajah kesayangan ambo !

10 comments

  1. Alhamdulillah. Sy tak dedahkan anak dengan suppliment. Sbb.. sy punyai alasan tersendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, masing2 ada alasan tersendiri ...terpulang pd cara kita..... pilihan di tangan masing2 kan.. (^__^)

      Delete
  2. yup~ anak adalah anugerah terindah.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ... .rezeki dr Allah....

      Delete
  3. tu la kak ..
    Yang coding IFRAME tu dah memang tak de ..
    sorg dah update baru ,..

    Lyssa pun cari2 gakkk sebenarnye ... tak jumpe lagi ler...
    sorry kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut la..x jumpa..ingtkan akk yg rabun..kihkihkih.....alahai FB, ..uhukkkk..

      Delete
    2. tak pe Lyssa, tak yah sorry...hihihihihi.....thanx kat Lyssa sebab sudi jawan soklan akk..kekekekekkeke

      Delete
  4. haaa . akak ... Lyssa dh dpt dah coding iframe tu ..
    Nanti Lyssa upkan kat belog tau tutorial nye . hehehe..

    Jangan sedih2 :P

    ReplyDelete
  5. yeayyyyyyy........ sayang Lyssa....otai blog, mesti dapat punya...tak sabar tunggu Lyssa update entry .....

    happy dh..esok boleh pi open house dgn senang hati....ahhahaha

    td akk gagah jugak try ambik coding lama, ejas, tp saiz x boleh ubah.,..kesiann tauu.. kakakakakka

    ReplyDelete
  6. aikkk .... tu Lyssa tengok , boleh je akak letak LIKE FANPAGE bawah follower tuu ..
    hahahhaha . hebak akak . tak perlu ler Lyssa buat tutorial erkk :D

    ReplyDelete

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa