Untung Ada Kawan Yang Kerja Kat PTPTN

eyh..eyh...jangan salah sangka pulak..tiada kaitan dengan lupus melupus hutang PTPTN hokeyyh..hahahaha..

berdosa kalau tak bayar hutang tau...hutang itu wajib dibayar !

ni kes SSPN la ni......saya buka akaun SSPN-i kat anak sulung semata-mata nak dapatkan pengecualian cukai.....tanpa tahu yang SSPN-i ni banyak jugak benefit yang kita dapat....

antara benefit yang kawan saya gitau ;

  • covered insurans kalau savings kita minimum RM1000 ~ means, kalo penama (kita or suami), buat atas nama 3 orang anak...so, jumlah savings utk 3 org ni, min RM1000, automatik penama tadi dpt perlindungan insurans *mata yerbeliak terkejut ya amat..hahaha*baru ku tahu
  • dividen setiap tahun lebih tinggi dr Tabung Haji *yeke??* ~ nanti semak lah...hehehe



lagi?? kene lah hubungi pegawai SSPN utk bertanya lebih lanjut...atau korang boleh direct hubungi kawan saya ni, kawan masa sekolah teknik Kuala Krai, Kelantan.....whatsapp sajorkkk...sure dia reply punya...24hours service...kihkihkihk..




2 comments

  1. singgah :) more info boleh click sini jgk. hehe

    http://emyyyyemyyyy.blogspot.com/p/info-ptptn.html

    ReplyDelete
  2. belum lagi ...nanti nak daftar untuk irine...

    ReplyDelete

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa