Cara Nak Guna Aplikasi Telegram Kat Komputer atau Laptop

Telegram ni aplikasi lebih kurang sama tapi tak serupa dengan WhatsApp. bagi aku, aku lebih suka Telegram berbanding WhatsApp. Tapi, kedua-duanya pun aku guna. Hihihihi....

Telegram ni, selain boleh install kat handphone, korang boleh juga install kat PC. Dan cara nak install tu, giler senang tau !

Penting !! - Tapi make sure, korang install la dulu telegram ni kat handphone korang ye. 

Mula-mula korang klik link ni https://web.telegram.org/#/login . Atau korang boleh jer terus google , telegram web. Mudah !

Step 1 : Pilih Malaysia
sebab kita kan duk malaysia..hihihi

Step 2 : nak mudah cari, taip Malaysia.. kang dia keluar list, korang klik je la..

Step 3 : Masukkan nombor handphone korang yang dah korang install telegram tu. Nanti korang akan terima nombor kod ke telegram di handphone korang untuk access masuk telegram di PC.




step 4 : masukkan jer nombor kod 5 digit tadi. dan ENTER. Siap !! 


senang takkkk ?? 
senang je wei..hihihi



No comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa