Belajar Mekap Simple Untuk Ke Pejabat


Alhamdulillah..finally hasrat aku nak menuntut ilmu mekap dengan sahabat baik aku, Bidayatul Hidayah termakbul jugak...hihi..


Lama dah nak jumpa dia, tapi asyik terbantut jer...sebelum ni, mekap biasa2 calit lipstik, blusher sikit2 boleh lah..kali ni aku menuntut ilmu dengan orang profesional mekap..lain betul tekniknya..betul lah orang kata, teknik yang betul, hasilnya pun puas hati...

Banyak ilmu pasal mekap yang aku belajar daripada Dayah... thaks beb..jasamu ku kenang... *love*love*love*...

Teknik ukir kening dengan betul dan tidak terlalu over...

Mekap yang aku belajar dan apply ni mekap simple jer, sesuai untuk ke pejabat... agar nampak fresh dan berseri... selalunya pucat macam mayat hidup..lagi pulak kulit aku ni tone warna gelap.. kihkihkih...





Bagi aku, mekap simple begini perlu untuk busisnesswoman macam aku.. untuk aku berjumpa dengan orang ramai dan lebih confident untuk berdepan dengan sesiapa sahaja...

Jika korang tidak bersetuju dengan aku, terpulang pada diri masing-masing...selama hampir 5 tahun aku terlibat dengan bisnes Shaklee, itu lah yang aku banyak belajar..

● Self confident
● Personaliti
● Good looking walaupun aku bukannya kategori natural beauty..hahahahhaa..

Pilihan masing-masing, kan !! Hihihi..

2 comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa