Featured Slider

Heidaia Beauty Velvet Lip Paint - Lipstick Yang Buatkan Bibir Sensitif Makin Seksi & Menawan


Assalamualaikum, hi!

Aku nak share pasal salah satu produk yang baru ter suka sangatttt!

pasal apa? pasal dia tak ada parabens... sejak makin berusia ni, kulit aku semakin sensitif..kalau dulu, balun pakai mekap tiruan pun, ok lagi...skin menten cun punya tanpa tumbuh sekoq jerawat pun... sekarangggg, jangan harap..walaupun produk tu well known, tapi aku tak boleh pakai (ada beberapa brand jer la, sebab aku bukan jenis giler kosmetik.hihihi)

Pin Shawl Owl & Mickey Mouse by musecandy



Hi, Assalamualaikum !!

Hari ni aku nak share pasal pin shawl yang cute mute nih...aku beli daripada seller di Instagram iaitu @musecandy. Ini bukan review produk atau iklan berbayar tau ! Sesaje nak berkongsi.

Pengalaman Menginap di ROSA MALACCA, Melaka

Premier King Room

tak sabar nak cerita pasal Rosa Malacca ni...
sedikit review daripada saya yang berpeluang stay 1 malam kat Rosa Malacca ni tempoh hari...
penginapan saya di sini hadiah dan sponsored by cucu Shaklee saya, Pn Sapinah Muhammad, yang juga owner DAS ABDUL GLOBAL, pembekal bantal hotel DAG di Malaysia.

Business Leader National Conference 2017


 seawal pagi sebelum masuk hall
wefie bersama encik husband

Alhamdulillah, 18 Februari 2017 | Sabtu yang lepas, M2M berpeluang join Shaklee Business Leader National Conference yang diadakan di Sunway Pyramid Convention Centre, Bandar Sunway. Event ini julung kali diadakan oleh Shaklee Malaysia. Yang paling membanggakan ialah jemputan ke event ni hanya terhad buat Business Leader sahaja. Dan lebih membanggakan lagi, M2M adalah salah seorang Business Leader yang dijemput, bersama-sama suami. Syukur!

Liquid Foundation Lo'real Sesuai Dengan Kulit Allergic



Saje nak kongsi experience dgn kawan 2 ..especially yang tak berapa pandai nak mekap ala2 #MUA tu juz like me..ahakz.....dapat touch up sikit2 asal berseri skit, ok la kan..muahahah

Ada beli bende ni last week. Saje try..1st time. Lbh krg seminggu iolls pakai #liquidfoundation #loreal ni...

Berjaya Buka Akaun ASB Anak


Pastikan korang cukup dokumen sebelum ke bank atau pejabat pos untuk buka akaun ASB. Kalau tak, susah nak setel cepat.

Dokumen Penting Wajib Ada Bila Nak Buka Akaun ASB Anak


Assalamualaikum wbt

Sekarang baru aku teringat nak buka akaun ASB anak-anak. Sebelum ni aku cuma buatkan akaun Tabung Haji jer untuk dorang. Masih belum terlambat untuk mulakan simpanan ASB kan.

Aku nak buka akaun di pejabat pos ajer, senang dan mudah. Lagipun pejabat pos terletak di bawah pejabat aku jer. So, bila ada masa  terluang, aku boleh pergi bila-bila masa.

Sambut Tahun Baru Cina di Ipoh bersama Eta & Daniel


Cuti panjang sempena Tahun Baru Cina, aku plan nak balik Kelantan... sebelum tu, husband aku ajak balik Penang dulu sebab dia nak tengok games bola sepak kat Stadium Batu Kawan, Penang vs Perak.
esoknya, baru gerak balik ke Kelantan.

Lirik Lagu DIRGAHAYU Faizal Tahir & Dato’ Siti Nurhaliza

Lirik Lagu Meghan Trainor - Like I'm Gonna Lose You

Sumber gambar : Billboard