Heidaia Beauty Velvet Lip Paint - Lipstick Yang Buatkan Bibir Sensitif Makin Seksi & Menawan


Assalamualaikum, hi!

Aku nak share pasal salah satu produk yang baru ter suka sangatttt!!!!

pasal apa? pasal dia tak ada parabens... sejak makin berusia ni, kulit aku semakin sensitif..kalau dulu, balun pakai mekap tiruan pun, ok lagi...skin menten cun punya tanpa tumbuh sekoq jerawat pun... sekarangggg, jangan harap..walaupun produk tu well known, tapi aku tak boleh pakai (ada beberapa brand jer la, sebab aku bukan jenis giler kosmetik.hihihi)

aku kene pilih2 produk kalau nak beli sekarang ni... termasuk lah foundation, lipstick, eyeliner dan lain-lain. Silap produk, kulit hakak akan bengkak, kemudian menggelupas dan bersisik dannnnn gatal...gatal yang sedapp bila digaru-garuuu, lepas tu pedihhh bila kene air... fuhhhh, tak sanggup dik.

pernah satu ketika dulu, last year la...aku ada pakai 1 foundation nih... bukan 1st time pakai tau. ada 2,3x jugak..sebelum tu ok jer, lama2 tak boleh..bengkak muka dan terus pergi klinik. Faktor umur agaknya..hahahaha....

so sekarang ni, aku kene lebih berhati-hati dalam pemilihan produk kosmetik.. kene pastikan paraben free dan bebas bahan kimia2 yang lain... hakak berpendapat, hakak allergic bahan-bahan kimia dalam kosmetik2 iteww, tapi hakak tak tahu apa bende......

sekarang aku dah ada Heidaia Beauty Velvet Lip Pain. selain produk nya, hakak trust founder lipstik nih.....kawan baik hakak masa study kat UTM dulu..aku sangat2 kenal dia yang sangat memilih dalam produk kosmetik because of her skin sangat allergic... dan pernah dapatkan rawatan daripada pakar. so, bila dia keluarkan lipstik ni, bukan hanya untuk keuntungan semata-mata...tapi untuk didik masyarakat betapa pentingnya penggunaan produk kosmetik yang SELAMAT. tambah pulak lipstik kan, yang kita sapu kat bibir, lepas tu tak lap, tak basuh, masukkan makanan dalam mulut, sekali dengan lipstik tu kita ngap masuk dalam perut... cer bayang kalau lipstik kita tu tinggi bahan-bahan kimia merbahaya?? ohemmmgeeee...

tak dapat bayangkan camna dia boleh effect pada kesihatan..dan paling serammm, boleh sebabkan kanser... huhuhuuu..

ini aku share info daripada facebook Page Heidaia Beauty . korang boleh terus ke page ni kalau nak order hokey.

Kenapa Pilih Heidaia Beauty velvet Lip Paint?


HEIDAIA BEAUTY products are strictly formulated WITHOUT:

PARABENS
ALCOHOL
LEAD/PLUMBUM
CARMINE
MINERAL OIL
LANOLIN
UREA
PHTALATES
ANIMAL DERIVATIVES


And VELVET LIP PAINT IS GUARANTEED:

100% Halal Certified by JAKIM
100% Lab Test passed
100% KKM Approved
100% Safe for Sensitive Lips
100% Cruelty Free
100% Vegan Friendly
100% Pigmented & Smooth Formula
80% Transfer Proof Formula


Why heidaiabeauty velvetlippaint is not 100% transfer proof formula? It is only 80% transfer proof which we purposely made it to ensure our lips are not overdrying and "non- crack" effect to create super comfy on lips. It does leave little stain on cups/straws/glassess but to avoid it just dab a tissue onto your inner lips to remove excess lip paint. If your lips feel dry just apply our sugarscrub or just a light swipe of lipbalm before applying the lip paint. 




Seperti yangaku cerita tadi, founder Heidaia Beauty ni sangat menekankan tentang produk yang selamat..

Some of us cannot tolerate with any of parabens. It can cause itchiness, burning sensations, dryness etc. Check your cosmetic ingredients before purchasing them. HEIDAIA BEAUTY IS FORMULATED WITHOUT PARABENS. We create high performance cosmetic. No CHEAP formula/ingredients here.



 6 warna menarik pilihan ramai.

Toffee Coffee
peanut Butter
Berry Sorbet
Pink Lemonade
Red Apple Pie
Choc Ganache



Boleh juga dapatkan Heidaia Velvet Lip Paint daripada agen2 sah;



Whatsapp 0173782315


 www.wasap.my/60104024612


0123171714
Delivery available sekitar KL, Shah Alam & Bangi. 


Whatsapp 010 2255 284 
Cyberjaya, Dengkil, Putrajaya, KLIA.


Bagi yang nak jadi agen, boleh roger2 Puan Heidaia hokey.
Klik je facebook page Heidaia Beauty.


Pin Shawl Owl & Mickey Mouse by musecandy



Hi, Assalamualaikum !!

Hari ni M2M nak share pasal pin shawl yang cute mute nih...M2M beli daripada seller di Instagram iaitu @musecandy. Ini bukan review produk atau iklan berbayar tau ! Sesaje nak berkongsi.


M2M dah jadi customer musecandy nih since 2014 kalau tak silap..masa tu M2M borong pin shawl bebanyak untuk jadikan free gift buat customer Shaklee M2M.

design yang sangat menarik dan cute ....
harga yang berpatutan.....
membuatkan M2m excited nak beli dan selalu jugak ushar IG musecandy nih...

Semua orang especially pompuan termasuklah M2M, memang suka dan tertarik pada something yang comel dan cute kan..dan mendorong kita untuk membeli walaupun kadang benda tu tak perlu, tapi sebab cute sangattt, maka terbeli lah pin shawl owl dan mickey mouse ni haa....

hajat hati, nak beli 1 je pin shawl owl tu...

bila tahu harga 1 pin RM 5jer, terbuntang mata ..... MURAH !!!

terus order 6 pcs...hahahahaha

3 pcs Owl
3 pcs Mickey Mouse

terima parcel semalam, tak sabar nak buka ...
si Onnee pun excited duk ingat mama belikan untuk dia...
risau jugak nak beri dia guna pin ni sebab dia kecik lagi dan mungkin akan tercucuk.... 
alasan sangatt kan..nak bolot sorang la tu..hikhikhik

korang yang teringin nak order, boleh lah ke IG musecandy

www.instagram/com/musecandy

cuci mata pon boleh..
hobi M2M di masa tak berapa nak lapang, tapi sempat ushar IG musecandy...hahahha



cantik takkk???
pin owl tuuuu laaa....hahahahha

cute hokey...
terasa dunia remaja M2M kini kembali semula....koh koh koh....

Pengalaman Menginap di ROSA MALACCA, Melaka

Premier King Room

tak sabar nak cerita pasal Rosa Malacca ni...
sedikit review daripada saya yang berpeluang stay 1 malam kat Rosa Malacca ni tempoh hari...
penginapan saya di sini hadiah dan sponsored by cucu Shaklee saya, Pn Sapinah Muhammad, yang juga owner DAS ABDUL GLOBAL, pembekal bantal hotel DAG di Malaysia.

DAY 1 @ROSA MALACCA 


Alhamdulillah, rezeki orang nak bagi, satu kapal cruise kita tadah...hihihi

Oleh sebab 25-26 Februari 2017 je saya free, so terus pergi je la...minggu ni dah tak boleh sebab ada kelas dengan Cikgu June Mohd Som di Bangi Gateway. Dua minggu lepas lagi dah block date 4 Mac 2017 untuk join kelas nih... 
#semangat berkobar-kobar nak attend kelas Cikgu June#

sebelum terjah ke Rosa Malacca hotel ni, saya dah dapat sedikit gambaran daripada internet dan juga kawan yang pernah pergi ke sini. 
Macam best...

Bila sampai, ternyata memang best dan saya sangat suka dengan dekorasi hotel ni.
Tengok lah bilik yang saya dan keluarga menginap. Best sangat-sangat!

setibanya saya kat sana, tengah cari parking tu, bell boy dah standby untuk sambut guest yang datang dan bawa kami ke tingkat 1 untuk terus ke kaunter reception.

ini ruang depan, tapi bukan kaunter reception

saat kakiku melangkah ke ruang lobi hotel,
one word yang keluar ~ AMAZING !

kemudian bell boy yang peramah dan mesra alam itu terus bawa kami ke tingkat 1 untuk check in.


wall depan lif dah ada tanda arah
Floor 7 sepatutnya ruangan gym, tapi sayang seribu kali sayang
~ belum dibuka daaa..~
ingatkan boleh la build muscle sikit..hihihi


reception counter...
cantik kan..
suka sangat-sangat dekorasi dia..

souvenier dari Rosa Malacca

daripada info yang saya dapat dari staff di situ, hotel ni baru je buka pada Tahun baru Cina tempoh hari, iatu akhir bulan Januari 2017..

patut lah hotel nya sangat bersih..best kan dapat datang hotel baru, semua pon masih baru...
yang penting, toilet dan bilik air nya baru dan bersih... hihihi

setel check in, dah dapat kunci bilik, tak tunggu lama, terus naik ke tingkat 2.

bilik saya dan family - 201
betul2 depan pintu keluar ke lif..senang crita, depan lif lahh... muahahaha

jom masuk bilik


wowwww!!

baru sampai
wefie dulu


cakap ngan husband, rumah kita nanti kita deco konsep camni nak?
hahahaha, 10 hotel ko masuk, 10 kali ubah tema...
pitamsss


bantal hotel yang selesa..letak2 kepala, tenggelam teruss.. hahaha



ni depan katil, standard la kan mana-mana hotel mesti letak tv depan2 katil..hihi





berkonsepkan open wardrobe 
nice gitew !

 complete iron dan iron board sekali,....korang dah tak perlu bawak iron sendiri atau call reception semata-mata nak mintak pinjam iron.... 


korang ada bawak seketol emas, boleh simpan dalam peti besi ni...hahaha

toilet time !!
yeahhh suka..sebab BERSIH. 





pensil dan kertas dia hadap dulu, 
purak2 tulis ABC..hahahah


bila mak2 selfie... hahaha






jom keluar dinner, masing-masing dah lapar
sempat breakfast jer tadi..
oleh sebab tak dapat-dapat lagi asam pedas melaka yang sedap tempoh hari masa kursus kat CREaTE, 
kali ni mesti dapatkan jugak..
cerita pasal kedai asam pedas yang kami terjah ni, cerita kat next entry la ek....

dah selesai makan, terus balik hotel...

depan hotel, parking area
keaadaan Rosa Malacca waktu malam...meriah dengan siraman lampu 

pintu masuk hotel waktu malam
cantik kan
saya suka view ni...
1st impression pon dah buat kita excited..



view dari lobi sebelum ke lif

sebelum rest, jom wefie dulu ye anak-anak!! 
eyh, Humayraa buat apa tu.pantang betul jumpa peti besi....
haihh ini budak haaa




DAY 2 @ROSA MALACCA



 saya snap gambar restoran ni dari reception counter....
amazing !


ni ruang makan kat luar, tapi still dalam building..cuma open air jer... 
seronok gak lepak2 sini....

untuk pengetahuan korang, breakfast kat Rosa Malacca ni adalah semi buffet... ada 2 pilihan, local breakfast iaitu nasi lemak atau english style --- macam dalam gambar kat bawah nih...

dan untuk beverage, ada jus buah dan kopi. yang lain, tak pasti pulak apa lagi yang ada sebab saya tak sempat nak explore habis... hihi

dan brekafast ni untuk 2 orang sahaja. kalau nak tambah makanan untuk anak2, kene bayar RM15 untuk kid set, English style.

ni 1st time saya jumpa semi buffet camni kat hotel. kebiasaannya, makan jer apa yang nak kita makan. so, untuk kids, below 3yo tak perlu extra caj dah kan. tapi kat sini, kene lah bayar jika anak nak tambah makanan. yang satu part ni la tak berapa nak syiok sebab makan terhad...hihihi (nafsu naga)...




1 mangkuk dessert - termasuk pakej siap 







bersama-sama cicit Shaklee , bergambar kenangan dulu sebelum balik ke sarang masing-masing...

[BUKAN IKLAN]

Sedikit info bilik yang kami menginap. Info ni adalah daripada booking.com. Korang boleh terus  ke web booking.com jika nak tahu harga yang lebih tepat. saya tak tahu harga sebenar, sebab orang belanja kan... tapi anggaran dalam RM300- RM380 untuk 2 hari 1 malam.

Premier King Room
Bed: 1 extra-large double bed
Keluasan bilik : 40 m² Flat-screen TV Air Conditioning Soundproofing Private bathroom Free WiFi
• TV • Telephone • Satellite Channels • Flat-screen TV • Safety Deposit Box • Air Conditioning • Iron • Ironing Facilities • Interconnected room(s) available • Soundproofing • Hardwood/Parquet floors • Wardrobe/Closet • Clothes rack • Shower • Free toiletries • Toilet • Bathroom • Slippers • Bidet • Toilet paper • Wake-up service • Towels • Linen • Garden / City view
Source : www.booking.com

  ROSA MALACCA

Address: 212, Jalan Parameswara, Kampung Bandar Hilir, 75000 Melaka, Malaysia
Phone: +60 6-281 9888