Eagle Ranch Resort, Port Dickson


Haa, dalam duk sibuk berbiznes Shaklee, sesekali moh ler kita merehatkan minda... bleh jugak mengeratkan silaturrahim dikalangan warga Empire Mommy Zura......

actually, plan utk adakan family day ni dah lama dibuat...pelan2 diatur dengan baik oleh barisan AJK ....Alhamdulillah, pada 24-25 Septermber 2013, termakbul dan berjalan dengan lancar ...yang paling penting, semua orang happy....


barisan AJK bersama tetamu spesel....
Preseindential Master Cery & Master Nur Laila
( yang baju pepel tu la, saya )

alaaa, tetiba dah post pic dinner......tak surprise la kan...
patutnya, kene la kasi intro resort ni, ye tak?? 

moh kita bertolak.....kikikikiki

saya dari Putrajaya, so takder la jauh sangat..tapi nak cerita detail pon, saya tak berapa ingat jalan. co-polite tak boley pakai 1 sen, memang cam tu..hahaha
tapi yang pasti, kami lalu highway Plus ke arah Negeri Sembilan..
alaa, kos tol pon saya tak ambik tahu....
tak dapat la nak bagi info kat uolss, aishkkk....
memang konpom tak boleh pakai punya co-pilot...hohohohoh

lepas dah keluar tol seme, masuk sana, masuk sini, tetiba jalan tu stret jerr..agak cam dah sesat la, konpius gilerrr...betul ke ni....
"patah balik laa..dah jauh sangat ni.."
tergerak hati nak tanya penjual buah tepi jalan tu....
haa, ngko.....kalo tak, memang sesat larat laaa..
moral : malu bertanya, sesat jalan 

rupanya memang dah betol jalan yg kami lalu, dah kene patah balik pulak..mujur tak jauh sangat kami pergi.still boleh dimaafkan. kalo uolls nak tahu, nak masuk ke Eagle Ranch ni, memang akan lalu jalan kampung, jalan sempit..kalo jumpa jalan camni, jangan patah balik..dah menuju ke arah cahaya keimanan  la tu....ahakzzzz..

kalo uolls nk sure lagi, sebelum sampai pintu masuk ke Eagle Ranch, akan nampak pencawang elektrik yang sangat...sangat lah besar....
betol dah tu.....
nampak kete lembu tu, itu lah dia landmark ke Eagle Ranch...lalalalal
heppy?? dah sampai ...lollll

pintu gerbang Eagle Ranch

berpinau jugak la kami cari kaunter receptionist...dah nama pestime kan...konpem melilau...
huhuhuhu

actually kejar masa..
doorgift belom setel ni sementara nak tunggu ahli kuarga Empire Mommy Zura sampai....

lebih kurang 2, 3 jam menunggu peserta tiba 
berbagi doorgift
maisng-masing balik ke bilik, selepas dapat kunci
saya check in @Long Cabin

keadaan dalam bilik
feeling cowboy jaa
2 single bed, selesa sangat-sangat ( no photo coz en.suami dah landing dulu, lingkup..hahahah)
yang best, dinding bilik ni gunakan kayu nibong...if i'm not mistaken ..huwahahaha
nampak tak? tak bape clear coz keadaan yg gelap gulita..
curtain ngan kulit lembu pon rasa cam tak boleh nak beza...lebih kurang je uolss...kikikiki

ini part yang paling saya suka..
bilik air dia yang sangat-sangat berbeza dengan resort yang pernah saya pergi sebelum ni
(ecehhhh, macam la ko tu selalu bersantai kat resort..poyos tak habis2..hahahah)

bilik air kat sini, ada dua part

part 1
sinki + toilet bowl

part 2 : shower moden 

nampak cam pelik kan pic yang satu ni..
actually ini adalah binaan batu, yang direka seperti air terjun
kreatif giler..
nampak pili sebelah kiri tu, 
bila buka, mencurah2 air pili, terjun dari bahagian atas tu
sorry , tak dapat nak tunjuk situasi sebenar....hohooho
uolss nak tahu camna ghupernyerr, pergi sendiri laaa,,..lg bestt
nak tahu tak, bilik air yg part 2 ni gak, konsep terbuka
waktu siang, ok sangat bersantai mandi dibawah awan biru
waktu malam ngko, terpaksa la kejutkan en suami, mintak temankan.....
kalo uolls jenis penakut, elakkan check-in berseorangan..hihihi
konpem kene tahan hajat kecik, hajat besar, postpone esok pagi.....

aktiviti petang, sukan rakyat..hah, klasik hokeyyy...ngko hado???

Part 2 : Sukan Rakyat

2 comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa