Makeup Remover Yang Paling Best

korang jenis yang suka mekap tak? tak kesah la, jenis yang mekap nipis2, atau yg mekap tebal 7 kaki...

eyh, itu dalam kedalaman kubur....*sorry*

macam saya, kalau pergi office, memang akan mekap jugak walau tak tebal sangattt..
nipis2 je....

lipstick
foundation
compact powder
blusher
eyeliner (kadang-kadang)
maskara (kadang-kadang gak)

walaupun mekap nipis senipis kulit bawang, kesan-kesan mekap tu tetap ada..
lagi pulak yang waterproof kan...
susahnya nak sental bila nak ambik wuduk...
kalau time bendera merah (period) tu, ok lah kan nak pakai mekap sepanjang masa kat opis atau waktu keluar lepak-lepak dengan family dan kekawan....hihihihihih

pix : google
so, untuk pastikan makeup ditanggalkan dengan efektif, saya biasa guna makeup remover silkygirl.
ok sangat dan harga berpatutan...
yang botol biru tu, liquid
yang botol putih tutup hijau tu, mcm lotion,  warna putih..
bau nya soft je...



makeup remover ni penting sangat dan bagi saya, walaupun tak pakai mekap, tetap juga kene guna makeup remover nih...sebab nak kasi buang segala kotoran yang lekat kat kulit muka sepanjang hari....
dan mesti cuci muka betul-betul supaya kulit boleh bernafas..kesian kat kulit , asyik tertutup dengan foundation dan sebagainya
 kena pulak, cuci muka cincai jer..

perbuatan itu bakal mengundang tetamu yang tak dingini....
tetamu yang tak membawa rahmat...
apalagi kalau bukan miss jerawat..hahahahah
stress tau kalau jerawat tumbuh melata segar bugar kat muka....
gggggrrrrrrr....


kulit wajah yang tercalit mekap, mesti dibersihkan serbersih-bersihnya sebelum nak solat supaya air wuduk betul-betul kene pada anggota wajib wuduk iaitu muka....
kalau tak, agak-agak solat kita tu sah ke tak?
*membebel la pulak*

makanya, selepas dah sapu dan tonyoh makeup remover pada wajah kita tu,  kene la cuci muka dengan facial wash...takkan biar cam tu je weh.....
pedih kulit muka kesan tonyoh sekuat hati tadi dan pedih sebab mekap remover tadi ada terkena mata sikit...hehehehhe
bilas tau, jangan tak bilas..... !

facial cotton digunakan untuk mencuci muka , atau mekap menggunakan makeup remover
facial cotton
dan satu lagi, bila nak keluar jenjalan tu, nak ke pejabat, korang mesti bawak 3 benda ni kan..

makeup remover
facial cotton
facial wash
(wajib bawak : kain telekung, kecuali pakain korang menepati syarat sah solat tanpa telekung...hihihi)

berat & leceh jugak kan nak bawak semua benda tadi tu..

so, saya nak intro satu makeup remover syang sangatttttt snagatttt sangattt best..

tak payah facial cotton
tak payah facial wash
.
.
.
.
.
.
Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover

dia lah makeup remover
dia lah jugak facial wash

2 in 1

dan yang best, makeup remover ni tak perlu guna facial cotton pun 
dan tak perlu tonyoh atau gosok muka sekuat hati semata-mata nak tanggalkan makeup setebal 7 inci...
nama nya pun gentle action

"tindakan yang lembutttt jerrr"

yess, gunakan dia sebagai facial wash..
 then, u know what..

air basuhan muka korang nanti, keluar color brown..
sebab foundation..hahaha..
itulah pengalaman saya yang tak bermekap tebal kalerpul..

kalo yang mekap tebal tu, saya tak tahulah akan keluar kaler apa air basuhan muka tadi...kihkihkihkihkih...

Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover


dan saya memang suka makeup ni sangatttttttt..sebab tak pelu nak bawak banyak2 stuff cam facial cotton bagai....
lagi pulak, my handbag penuh dengan segala macam bisnes stuff, so lagi mau tambah barang lain? roboh bahu saya .....sayang bahu, masih nak pakai lama lagi...hahahhahaha

5 sebab saya suka Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover ;
  • jimat dan tahan lama , lebih kurang 6 bulan untuk 1 tiub berisi 150gram
  • harga berpatutan dan mampu milik walaupun produk setaraf produk femes di meja kaca shopping complex besar ( tak percaya? cuba try, baru tahu )
  • sesuai untuk semua jenis kulit walaupun ada ketika kulit saya kering, berminyak, atau berjerawat 
  • selamat untuk kulit saya dan tidak menghakis atau menggelupas sebab saya sangat fobia dengan produk yang menggelupaskan kulit 
  • bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk Nutriwhite adalah daripada alam semulajadi tanpa bahan kimia
7 sebab kenapa saya recommend sangat Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover;
  • TIADA Bahan Kimia
  • TIADA Paraben
  • TIADA Bisfenol-A
  • TIADA Dakwat Toksik
  • TIADA Peluntur Klorin
  • TIADA Formaldehid
  • TIADA Natrium Hidroksida

Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover bukan sekadar makeup remover;
  • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda
  • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
  • Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan

tanya saya best ke tak??? opkos TERSANGAT BEST...........bagi bakal pengantin, boleh buat set hantaran untuk bakal wife korang....hakak payung ko dik.....konpem bakal wife korang suka set nih.....hihihihihi




berminat nak cuba, boleh roger2 hakak okeyy.....


No comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa